14 Şubat 2016 Pazar

Sevgililer Günü

Sevgililer Günü, her yılın 14 Şubat günü birçok ülkede kutlanan özel gündür. Kökeni, Roma Katolik Kilisesi'nin inanışına dayanan bu gün, Valentine ismindeki bir din adamının adına ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmıştır. Bu sebeple bazı toplumlarda "Aziz Valentin Günü" (İngilizce: St. Valentine's Day) olarak bilinir. Valentine kelimesi, Batı medeniyetlerinde hoşlanılan kişi veya sevgili anlamlarında da kullanılır.

Günümüzde, bazı toplumlarda sevgililerin birbirine hediyeler aldığı, kartlar gönderdiği özel bir gün olarak devam etmektedir. Tahminlere göre 14 Şubat günü, tüm dünyada 1 milyar civarında kart gönderilmektedir. Bunun yanı sıra hediye alımlarından kaynaklı piyasada satışlar artmaktadır.
Kaynak: wikipedia

2 Şubat 2016 Salı

Başarı Hikayesi

Değerli arkadaşlar;
İlk önce kendimi tanıtayım sizlere. İsmim  Mustafa D. 32 yaşındayım ve Kırıkkale’de oturuyorum. 2014 yılında Kafkas Üniversitesi Devlet Konservatuarı’ndan mezunun oldum. İşsizliğin vermiş  olduğu sonuçlar doğrultusunda üniversite okudum ve çevremdeki insanların 26 yaşından sonra okuyamazsın, başaramazsın demelerine aldırmadan okudum ve fakülte ikincisi oldum. Aynı zamanda Sami dillerine karşı da ilgim vardı ve öğrenmek için İbranice dilini seçtim. Kendi çabalarımla bir süre alfabenin harflerini çözmeye uğraştım ve sonucunda harfleri birleştirip kelimeleri okumaya başladığım zaman hoca yardımı almaya karar verdim. Mürsel Hocam ile derslere başladık ama kısa sürede başarılı bir ders performansı sergilediğimi düşünüyorum. Mürsel Hocam Everday Hebrew isimli 30 ünitelik bir kitabı en kısa sürede yani 33 derste bitiren öğrenci olduğumu söyleyince bu başarının sırrını maddeler halinde sizlerle paylaşmak istedim.
  • İlk önce donanımlı bir eğitmenle dil eğitimine başladım
  • Kendime güvendim
  • Bir ders programı oluşturup düzenli ve sabırlı bir şekilde çalıştım
  • Devamlı İbranice harflerle kelimelerle içli dışlı oldum
  • Hoca anlatırken sürekli not aldım kelimesi kelimesine dersi not tuttum
  • Evde bütün eşyaların üzerine İbranice kelimeleri yazdım
  • Kelime haznemi geliştirdim. Kendime bir sözlük oluşturdum ve çıktısını aldım. Dikkat edin bilgisayarda olan kelimelerle elinizin altında kağıtta yazan kelimeler arasında dağlar kadar fark vardır. O kağıtlara temas çok önemlidir.
  • Mürsel Hocamla derse başlarken hazır bir şekilde, elimden geldiği kadar çeviriyi yaparak başladım ve ders esnasında hataları düzelttik.
  • Günlük 4-5 saat gibi bir zaman dilimini İbranice için ayırdım, diğer ders günü gelene kadar defalarca tekrar ettim ve her ünitenin mp3 lerdeki dialoglarını saatlerce dinledim
  • Önceki üniteleri de tekrar etmeyi unutmadım tabi
  • Her ders bir ünite geçtik ve toplam 271 sayfadan oluşan kitabı 33 derste bitirdik
  • Unutmayalım ki ders aldığımız hoca ne kadar iyi anlatırsa anlatsın alanında Ordinaryüs bile olsa öğrenci verilen dersi tekrar edip bir sonraki derse hazırlanmadığı müddetçe verim alınamaz. Şüphesiz ki Mürsel Hocam dil eğitimi konusunda gerekli donanıma sahip ve işini severek yapıyor, bana düşen görev ise çalışmak…çalışmak…çalışmak

Sizlere bir nebze de olsa yardımcı olabildiysem ne mutlu bana
Saygılarımla…